Stokwolf & het milieu


De natuur en het milieu vindt Stokwolf een van de belangrijkste dingen die er zijn. Met haar illustraties maakt zij je graag kennismaken met het moois dat er in je omgeving te zien is. Maar ook bij het ontwerp,  verpakking en verzending van haar producten wordt kritisch naar de impact op het milieu gekeken.

Producten

Alle kaarten, prints en geboortekaartjes worden gedrukt op Biotop papier of een gebroken witte papiersoort die chloorvrij gebleekt is  (FSC gecertificeerd).

De enveloppen die je bij je kaarten kunt bestellen zijn gemaakt van gerecycled papier, Biotop papier of PaperWise papier. PaperWise papier is is papier gemaakt  van landbouwafval zoals bladeren en stengels van gewassen.

Productverpakkingen

Plastic wordt zoveel mogelijk vermeden. Waar toch plastic nodig is voor het verpakken of presenteren van een product wordt gebruik gemaakt van composteerbaar plastic. Dit plastic kan gewoon bij het GFT-afval. Gooi dit plastic echter nooit bij je plastic afval, maar altijd bij je restafval als je geen aparte GFT-inzameling hebt! 

Plastic komt (nog) voor in de volgende productverpakkingen:
- Enkele wat oudere A4-prints: enkele prints zitten in de plastic foliezakjes. Het is zonde om deze ongebruikt weg te gooien. 

- Tafelposters en Verjaardagsposters in koker: de dop van de koker is gemaakt van plastic. Helaas is hier nog geen goed alternatief voor gevonden.

Het karton van de verpakking van de minikaartjes  is gemaakt van PaperWise papier. Dit is papier gemaakt  van landbouwafval zoals bladeren en stengels van gewassen.

Verzending

- Alle producten worden ingepakt in papier: zijdevloei of papieren zakjes. 

- Alle verzendverpakkingen zijn van bruin karton of bruin kraft papier. Er worden geen plastic verzendverpakkingen gebruikt of verzendverpakkingen waarin plastic is verwerkt (noppenfolie). De brievenbuspakketjes zijn daarom wel wat zwaarder en de verzendkosten wat hoger. 

- Het opvulmateriaal voor dozen is gemaakt van bruin kraftpapier. In een zeer zeldzaam geval wordt plastic opvulmateriaal gebruikt, dat Stokwolf in orders van haar leveranciers heeft ontvangen.

- Kartonnen verzendverpakkingen ontvangen door leveranciers worden zoveel mogelijk opnieuw gebruikt voor de verzending van orders. Dit geldt ook voor het opvulmateriaal dat zij in deze orders ontvangt.

- De verzendverpakkingen worden dichtgemaakt met bruin papiertape.

- Voor de bezorging maakt Stokwolf binnen Nederland gebruik van de volgende postdiensten:

. Gefrankeerde brievenbuspost bezorgd door de postbode van PostNL (orders met een laag bestelbedrag);

. Brievenbuspakjes of pakketten bezorgd door Cycloon fietskoeriers*;

. Brievenbuspakjes of pakketten bezorgd door PostNL.
 

Er valt altijd wat nieuws te leren. Dus mocht je andere goede milieutips hebben, neem dan gerust contact op! 

 

* Buiten de fietskoeriersteden maakt Cycloon gebruik van de bezorgdiensten van DHL.

 

© 2014 - 2024 stokwolf | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel